Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inget torg till Sofia i Älvdalen

I kväll kunde Sofia Hellqvist fått ett torg uppkallat efter sig - men medborgarförslaget har dragits tillbaka i sista stund.

När kommunfullmäktige i Älvdalen sammanträder i kväll fanns från början ett medborgarförslag med som ett av ärendena. Förslagsställaren ville att kommunen skulle hedra Sofia Hellqvist med ett torg i centralorten. Det var Permats torg som i så fall skulle byta namn till Sofiatorget.

Men i sista stund har förslaget dragits tillbaka. Orsaken är att förslagsställaren fått reda på att Älvdalens kommuns policy är att endast avlidna personer kan få torg, gator och platser uppkallade efter sig.

Inget torg således men däremot kan Sofia bli prinsessa - både i Älvdalen och resten av världen.

Den 13 juni gifter sig Sofia Hellqvist med prins Carl Philip i Slottskyrkan. Då kan Älvdalen få sin egen prinsessa – enligt uppgifter till Expressen är det titeln som kungen har bestämt att Sofia Hellqvist ska få i samband med bröllopet.

Men enligt hovet är ingenting bestämt.

– Det är inte klart än, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till TT.

(DT-TT)