Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget spel för svenskarna

Annons

Regnet stoppade såväl Jonas Björkman som Robin Söderling i Wimbledon på lördagen. Närmast spel kom Söderling som hann värma upp mot Rafael Nadal innan ännu ett regnavbrott.

Nu får båda svenskarna vänta till på måndag.

Det kraftiga regnandet i London gjorde att lördagens matcher, som egentligen skulle ha startat klockan 12 svensk tid, inte kunde komma igång vid utsatt tid. När det till slut avtog hann bara två matcher spelas klart. Regerande mästarinnan Amelie Mauresmo besegrade Mara Santangelo (6_1, 6_2) och före detta mästarinnan Maria Sjarapova skickade ut en ilsken och frustrerad Ai Sugiyama (6_3, 6_3). Japanskan menade att matchen inte borde ha spelats för att det var för blött.

Övriga matcher hann inte spelas klart och Robin Söderling hann bara ut och värma upp mot Rafael Nadal på centrecourten innan ett nytt skyfall gjorde att matchen fick avbrytas.

Ett par timmar senare kom beskedet att resten av dagens matcher ställs in och i stället väntar nu ett pressat schema för de spelare som är kvar i turneringen.

Arrangörerna hade tidigare meddelat att man i|n|t|e kommer att flytta några matcher till söndag. "Middle Sunday" är av tradition fri från spel och bara vid ett fåtal tillfällen har man ändå valt att lägga matcher på söndagen _ men inte i år.

Därmed kommer nästa veckas schema att bli väldigt komprimerat. Tredje omgången med Nadal_Söderling och Jonas Björkmans match mot Wayne Arthurs kommer att spelas under måndagen. Åttondelsfinalen avgörs på tisdag och kvartsfinalerna på onsdag, vilket teoretiskt sett betyder att spelarna kan få spela tre femsetare på lika många dagar.

Några spelare, dock inte Jonas Björkman och Robin Söderling, är dessutom kvar i dubbeln.

En som kan drabbas hårt av regnavbrottet är Andy Roddick. Amerikanen spelar nämligen kort med sin coach, legendaren Jimmy Connors, och det har stått Roddick dyrt hittills.

Vinner Roddick sin åttondelsfinal mot fransmannen Paul-Henri Mathieu är han i alla fall garanterad drygt 88|000 pund, vilket är lika med 1,2 miljoner svenska kronor.

TT

Mer läsning

Annons