Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inget snusk i mjukglassen

Älskare av mjuk- eller kulglass i Falun behöver inte oroa sig för att få i sig olämpliga bakterier.
Försäljningsställena har goda rutiner för hantering av glass.

Under sommaren har miljöförvaltningen besökt fjorton ställen som säljer mjukglass och kulglass. Förvaltningen gjorde oanmälda besök under perioden 3 juli till 10 juli för att ta prov på glassen på samtliga fjorton ställen.

Syftet med besöken var att kontrollera den mikrobiologiska statusen på glassen. Samtliga prov som togs var enligt laboratoriets utlåtande tillfredsställande.

– Faluborna kan känna sig trygga, det är väl bra. Folk uppmärksammar miljöförvaltningen mest i samband med att vi går runt och hittar fel. En del blir arga för det dessutom och kanske inte förstår varför vi det vi gör. Men vi gör det för att man ska kunna känna sig trygg, säger miljönämndens ordförande Rickard Holmqvist (MP).

Holmqvist menar att lägger miljöförvaltningen upp tillsynen på ett bra sätt så ger det en ökad kunskap om hur olika livsmedel ska hanteras.

– Då kommer vi inte hitta så mycket brister, då kan ju en och annan tycka "varför håller ni på egentligen", men det är just därför, säger Rickard Holmqvist.