Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inget kval för Engström

Det blir till att starta sist i dagens race för Tomas Engström från Säter.
När STCC-kvalet inleddes i går stod han utan motor till sin Honda Civic.
– Motorn var 32 mil härifrån två timmar innan kvalet började, konstaterade han på Facebook.

Vid det senaste racet på Jyllandsringen blev han avkörd av banan i den andra finalen, voltade och hamnade i sandfållan utanför banan.

Motorn i bilen skickades England för reparation då den var full av sand. Men i England gick det inte att göra något åt motorn. Det var sand till och med i oljetråget.

– Det har varit fruktansvärt mycket jobb med att återställa bilen efter händelserna på Jyllandsringen. Stora delar av karossen har fått bytas ut och med sand i motorn fanns det inget annat val än att skicka efter en ny från Storbritannien

Motorn anlände till Knutstorp vid 20-tiden i går kväll och det betydde nattjobb för teamet för att få bilen i kördugligt skick till dagens race.

I och med att han blev utan poäng på Jyllandsringen föll han ned till en fjärdeplats i mästerskapet. Förhoppningen var att avancera uppåt under racen i dag.

– Det blir svårt att göra något åt vår tabellposition nu. Vi får göra så gott det går och hoppas på det bästa.

I gårdagens kval tog de tre i tabelltoppen hand om de tre första platserna i båda kvalen med Rickard Rydell i pole före Johan Kristoffersson och Michael Nykjaer i det första och till det andra heatet har de båda Chevroletförarna bytt plats så att Nykjaer startar längst fram, före Kristoffersson och Rydell.