Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget kval för Engström

Det blir till att starta sist i dagens race för Tomas Engström från Säter.
När STCC-kvalet inleddes i går stod han utan motor till sin Honda Civic.
– Motorn var 32 mil härifrån två timmar innan kvalet började, konstaterade han på Facebook.

Annons

Vid det senaste racet på Jyllandsringen blev han avkörd av banan i den andra finalen, voltade och hamnade i sandfållan utanför banan.

Motorn i bilen skickades England för reparation då den var full av sand. Men i England gick det inte att göra något åt motorn. Det var sand till och med i oljetråget.

– Det har varit fruktansvärt mycket jobb med att återställa bilen efter händelserna på Jyllandsringen. Stora delar av karossen har fått bytas ut och med sand i motorn fanns det inget annat val än att skicka efter en ny från Storbritannien

Motorn anlände till Knutstorp vid 20-tiden i går kväll och det betydde nattjobb för teamet för att få bilen i kördugligt skick till dagens race.

I och med att han blev utan poäng på Jyllandsringen föll han ned till en fjärdeplats i mästerskapet. Förhoppningen var att avancera uppåt under racen i dag.

– Det blir svårt att göra något åt vår tabellposition nu. Vi får göra så gott det går och hoppas på det bästa.

I gårdagens kval tog de tre i tabelltoppen hand om de tre första platserna i båda kvalen med Rickard Rydell i pole före Johan Kristoffersson och Michael Nykjaer i det första och till det andra heatet har de båda Chevroletförarna bytt plats så att Nykjaer startar längst fram, före Kristoffersson och Rydell.