Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget hotell - nu blir det två

/
  • Halvfärdigt rum. På hotell Sankt Olof så har man beräknat att hotellet ska stå klart senare i höst.  Foto: Kenny Ericsson Tällberg
  • Korridor. En av de saker man har rustat upp på Hotell skinnargården är korridorernas samt rummens golv. Man har även målat om det mesta. Huruvida det är konkurrenskraftigt återstår att se.

Annons

Mats Gyllenman skinnargårdens ägare som under en längre tid försökt sälja hotellet utan att lyckas bestämde sig till slut för att rusta upp det istället.

Inte långt därefter väljer det kommunala bostadsbolaget Malungshem tillsammans med kommunledningen att man ska satsa på ett hotell på Fällen.

- För lite mer än ett år sedan hade han möjligheten att ha hela marknaden för sig själv och då stod kommunen och väntade på att det skulle hända något vilket det inte gjorde så vi var tvungna att agera, säger Tom Martinsson kommunalråd i Malung-Sälen.

Hotellet på fällen som kommer heta Sankt Olof Hotell & Krog kommer drivas av Gilla och Lasse Backlund. Det kommer inrymma 51 rum med totalt 122 bäddar. Man kommer även ha konferenslokaler och en restaurang.

Hotell Skinnargårdens konkurrensmedel om hotellnätter blir prispressning. Men att det kommer röra sig om någon egentlig konkurrens tror inte Kommunalråd Tom Martinsson

- Snarare komplements-situation, jag tror att det finns utrymme för båda och skinnargården är i den egentliga meningen inget riktigt hotell så länge man inte har ett restaurangkök, säger Tom.

Mer läsning

Annons