Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inget brott begicks i samband med den kommunala hanteringen av fiberavtalen

För ett par veckor sedan polisanmälde Mora kommun sig själv för att få en utredning av hur kommunen har hanterat fiberavtalen. Nu har åklagaren beslutat att lägga ner förundersökningen.

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Kommundirektör polisanmäler hanteringen av fiberavtalen

Anställd hos fiberentreprenören gick till Orsa kommun – kommunchefen kommenterar: "Inget konstigt"

Nu skärskådar kommunerna avtalen kring fiberupphandlingen: "Utredningen får visa om vi förlorat på det här"

SÅ KÖPER DU PLUS

I februari i år gav kommuncheferna i Mora, Orsa och Älvdalens kommuner i uppdrag åt revisionsbyrån PWC att utreda hur kommunerna har följt det gemensamt upphandlade ramavtalet för utbyggnad av fiber.

PWC hittade en rad brister, vilket fick till följd att Moras kommun polisanmälde sig själv, för att det skulle göras en rättslig utredning av hur kommunen hanterat fiberavtalen.

På torsdagen gick Mora kommun ut med beskedet att åklagaren har gjort bedömningen att det inte har begåtts något brottsligt i hanteringen och därmed läggs förundersökningen ner.

– Det känns bra att åklagaren har tittat på vår hantering och att han anser att ingen i kommunen har gjort något som strider mot lagen, säger kommundirektör Peter Karlsson i ett pressmeddelande.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips