Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inget avtal stoppar funktionshindrade

"Det finns inga avtal mellan Rättviks kommun/Furudals skola och IFK Ore gällande antagningen till elevens val med inriktning hockey/skridskoåkning".
Det skriver rektor Lotten Kluck och förvaltningschef Lars Kratz i yttrandet till DO.

Ord står alltså mot ord. Ingen som tidningen talat med vill ta åt sig av mammans kritik.

– Vi har inte nekat någon, säger Anders Kåks, som bara för någon vecka sedan slutade anställningen vid IFK Ores kansli.

– Det ringer inga klockor. Ingenting jag minns.

Även Lotten Kluck ställer sig frågande till mammans kritik.

– Vi har inte nekat någon elev att komma till Furudals skola. Vi kan helt enkelt inte säga nej. Grundskolan är öppen för alla vilket funktionshinder de än har.

Hon bedyrar vidare att det inte finns något avtal mellan skola och IFK Ore som stoppar deltagande av funktionshindrade elever.

I Kratz/Klucks yttrande till Diskrimineringsombudsmannen, DO, kan vidare läsas att det inte finns kösystem till Furudals skola. Önskar vårdnadshavare att deras barn ska gå i skolan i Furudal så finns det plats.

I yttrandet påpekas även att elever hittills alltid fått sitt förstahandsval när de valt inriktning på elevens val. Vidare att Furudals skola inte mottagit någon formell ansökan från mamman till aktuell elev. Vid tidigare kontakt uppfattade Lotten Kluck för att mamman inte sökte plats på skolan.

Fotnot: Trots upprepade försök under torsdagen har tidningen inte lyckats få kontakt med förvaltningschef Lars Kratz.