Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget avgörande för Söderling

Annons

Regnet fortsätter att ösa ned över Wimbledon.

I samma takt ökar också problemen för tennisturneringen, som håller på att förvandlas till en ekonomisk och schemamässig katastrof.

Och Robin Söderlings match går på onsdagen in på ännu ett dygn.

Det tak som ska vara klart till 2009 har nog aldrig varit så efterlängtat, efter en tisdag som var lik de tidigare turneringsdagarna. Matcher påbörjades för att sedan avbrytas när regnet sköljde ned över London.

Att säga att paraplyer är en av de mest eftersökta produkterna i souvenirshoppen vore en underdrift. Det går inte att förneka att turneringen just nu har problem.

Ett av de mest tydliga exemplen på det är Robin Söderlings match mot Rafael Nadal i tredje omgången. Den som egentligen skulle ha avgjorts redan i lördags.

Tre dagar senare var ställningen 2_2 och 2_0 i avgörande set till Nadal när matchen kunde påbörjas igen efter ännu ett regnavbrott.

Man hann 2,5 game, Söderling bröt tillbaka och var i ledning 3_2 när matchen åter fick avbrytas vid 17-tiden lokal tid. Väl i gång vid 18.30 hann man ytterligare tre game, då Söderling bland annat missade två breakchanser i Nadals game, innan regnet kom tillbaka.

På onsdagen _ vid ställningen 4_4 i avgörande set _ ska Söderling och Nadal kliva in på banan igen. För vilken gång i ordningen har man tappat räkningen på.

Samtidigt är det bara en av många matcher som ligger efter i schemat. Inför tisdagen var det ett 90-tal matcher som egentligen redan skulle ha spelats och risken är överhängande att turneringen inte kommer att kunna spelas klart förrän nästa vecka, något som bara skett vid ett fåtal tillfällen tidigare.

Men regnet har också en ekonomisk baksida. Tidigare har arrangörerna tvingats att betala tillbaka mer än motsvarande tio miljoner svenska kronor i biljettpriser enligt den policy man har om publiken inte får se mer än en timme tennis för sin dagsbiljett.

Några matcher hann dock spelas på tisdagen:

Regerande mästarinnan Amelie Mauresmo åkte ut i fjärde omgången mot tjeckiskan Nicole Vaidisova, 6_7, 6_4, 1_6 som i nästa omgång ställs mot serbiskan Ana Ivanovic.

Hennes landsmaninna, Jelena Jankovic, åkte däremot överraskande ut mot fransyskan Marion Bartoli i åttondelsfinalen (3_6, 7_5, 6_3).

Roger Federer, som fick walkover i tredje omgången, har nu fått en motståndare i åttondelsfinalen i form av Juan Carlos Ferrero. Den förre Paris-mästaren har för första gången nått åttondelsfinal i Wimbledon, efter seger mot serben Janko Tipsarevic.

Även Nikolaj Davydenko (seger mot Gael Monfils, Frankrike) och australiern Lleyton Hewitt (vinst mot Guillermo Canas, Argentina) är klara för åttondelsfinal.

På onsdag ska även Jonas Björkman att försöka att ta sig till kvartsfinal när han möter Tomas Berdych.

Om vädret tillåter ska tilläggas.

TT

Mer läsning

Annons