Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inget äldreboende i förskolan i Björbo

– När Björbo förskola byggdes ville politikerna att den lätt skulle kunna byggas om till äldreboende – eftersom det inte föddes särskilt många barn i den västra kommundelen, minns Carina "Tulli" Liss.

I dagarna har förskolan firat 25-årsjubileum med pompa och ståt – i form av färggranna ballonger respektive hembakade och garnerade tårtor.

För tillfället är 34 barn inskrivna i förskolans tre avdelningar.

– Till nyår beräknas barnantalet uppgå till 40, berättar Carina Liss, som är barnskötare och har jobbat inom barnomsorgen i 25 år.

Hon och hennes sex arbetskamrater vid förskolan firade jubileet genom att ställa till med fest och bjuda barnen på tårta och saft i en pyntad förskola.

Och det finns fler anledningar att fira i förskolan.

– Det dröjer innan farhågorna om ett barnlöst Björbo besannas.

Personalen firade också att deras förskola har ett suveränt läge.

– Lokalerna ligger alldeles intill en tempererad sommarpool, en skola med gymnastikhall, en tennisplan, en ishall och ett kök där mycket välsmakande mat tillagas från grunden.

Och med promenadavstånd till spännande studiebesöksplatser som tandläkarmottagningen och brandstationen.

Än lever Björbo.

Och ingen kan klaga på nativiteten i bygden.