Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen supporterbuss från Leksand till derbyt

Leksands Superstars kommer inte att anordna någon bussresa till derbyt på onsdag.
– Anledningen är så enkel som att det tar längre tid att åka buss än bil, säger Martin Jönslars-Eriksson från Leksand Superstars.

Biljetterna är snart slut inför årets första daladerby i Smidjegrav Arena på onsdag. På läktarna, som har kapacitet för 4 500 åskådare, ser det nu ut som att hemmalagets supportrar kommer att dominera.

– Just nu är det cirka 100 sittplatser kvar. Bortasupportrarna hade 50 platser bokade på ståplats sist jag kollade, sa Kenny Åström i Mora IK under måndagen.

Hur många bortasupportrar som kommer finnas på sittplats är på förhand svårt att säga för både Mora IK och Leksand Superstars, men Dan Ljungberg som leder hemmalagets supporterklubb Faleijs 1935 möter beskedet om den avbokade supporterbussen från Leksand med förvåning.

– Det trodde jag inte när det är derby. Framför allt inte när Leksand har så många fans, säger Ljungberg.

Förklaringen Martin Jönslars-Eriksson i Leksand Superstars fått från övriga supportrar är att många väljer att ta bilen i stället för buss. Samtidigt tror han att matchtiden spelar in i fansens planering.

– Det är så klart jättetråkigt, men jag förstår också folk som inte kan. Det är sent en vardag när folk vill komma hem i tid, säger Jönslars-Eriksson.

En sak som båda lagens supportrar har samma syn på är att de förväntar sig tuffa tag på isen.

– Det kommer bli grinigt. Jag är övertygad om att det kommer bli en perfekt match för Alen Bibic, säger Jönslars-Eriksson.

– Några derbyn har varit snällare och några tuffare, men det är alltid roligare då det blir lite stökigare. Bara båda lagen spelar med respekt för varandra och inte gör några onödiga grejer, säger Dan Ljungberg som tippar att matchen slutar med storseger för Mora.

– Det blir 4–2. Patrik Karlkvist gör det avgörande målet, säger Ljungberg.

Från Martin Jönslars-Eriksson låter tipset, föga förvånande, helt annorlunda.

– Vi vinner med 1–3. Tobias Forsberg avgör.

LÄS OCKSÅ: Backen återvänder till Leksand

Supporterfavoriten Tobias Forsberg återvänder till Leksand

Inför AIK–Mora: Jacob Nilsson fortfarande skadad