Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen mer livemusik på Kings Arms i Falun

Kings Arms har länge varit en av Faluns livaktigaste livescener, men nu är det slut med det. Hyresvärden vill inte ha någon sådan verksamhet i lokalen längre.
– Vi har bokningsstopp, säger Lena Gorseth som bokat band på Kings Arms sedan 2012.

Det rådet brist på konsertlokaler i Falun och nu kan staden bli av med en av de få som finns. Kings Arms får inte längre boka liveband.

– Det blir ingen mer livemusik som det ser ut nu. Hyresvärden vill inte att det bedrivs någon sådan verksamhet. Det har flyttat in folk i lägenheten ovanför scenen. Jag vet inte om någon har klagat, men han vill inte att det ska finnas en risk att det gör det, säger Lena Gorseth.

Läs mer: Nöjesredaktör Anders K Gustafsson: "Rädda livemusiken - Faluns ökenvandring måste få ett slut".

Huset ägs av bolaget Fastigheten Falugatan 3 AB och när kontraktet skulle förnyas ville hyresvärden få in att det inte skulle finnas livemusik på Kings Arms. Orsaken ska vara att detta utlovats till de nya grannarna.

– Jag tycker att det är tråkigt att en av få scener försvinner. Livemusik har funnits i trettio års tid i lokalen vad jag har hört.

Sedan hösten 2012 har Lena Gorseth bokat band.

– Det har inte varit några klagomål tidigare, mig veterligen.

Roy Abboud som driver Kings arms vill inte uttala sig om ärendet, som är överklagat till hyresnämnden.

– Vi håller på med en omförhandling med hyresvärden, säger han.

Nu letar Lena Gorseth en alternativ plats där livemusiken kan få en framtida plats i Falun, men det är inte en lätt uppgift. Bra lokaler växer inte på träd.

– Just nu ser det mörkt ut, därför har jag tagit kontakt med kommunen. De har svarat och verkar tillmötesgående, de svar jag fått har varit positiva. Kommunstyrelsens ordförande Jonny Gahnshag skulle ta upp det med fastighetsägarna och oppositionsrådet Mikael Rosén ville träffas. Det ville de på kultur och fritid också. De verkar ta det på allvar i alla fall.

Vi har sökt hyresvärden Henrik Hellman Paperin-Rostovzev utan framgång.