Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen lösning för Stationskiosken

Kerim Ötekivilcim har sålt Västergrillen i Grängesberg och stängt Stationskiosken i Ludvika.
– Det är av hälsoskäl. I 30 år har jag jobbat nästan dygnet runt, nu måste jag prioritera hälsan, säger 59-åringen som åter är bosatt i Uppsala.

Suleyman Celik, 44, Smedjebacken, tog över kiosken i västra Grängesberg i somras.

– Det kommer säkert att gå bra. Han har tidigare jobbat i skolkök, säger Ötekivilcim.

Däremot är det inte klart med någon lösning för Stationskiosken i Ludvika, som Ötekivilcim tog över sommaren 2011. Efter att ha varit stängd några månader nyöppnade kiosken under försommaren i år men är nu åter stängd.

– Jag har pratat med kommunen (som är fastighetsägare) och förhoppningsvis hittar de en ny hyresgäst som kan driva kiosken på samma sätt, säger Ötekivilcim. Han uppger att hans hyreskontrakt på kiosklokalen går ut 31 december.

Kommunens näringslivschef Lars-Åke Josefsson vill gärna se att kiosken öppnar igen, likaså Håkan Rosén hos kioskens lokalgranne turistbyrån.

– Det är bedrövligt som der ser ut nu med nerdragna persienner. Men vi få kanske acceptera att det är svårt att driva kiosk här.

– Men vi måste se till att fönstren i kioskluckan exponeras på något sätt. En kortsiktig lösning kan vara att här affischera om evenemang och annat, föreslår Håkan Rosén.