Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen klädhandel på Regementet

I och med att det gavs klartecken för en klädesbutik på regementsområdet så har ett nytt steg tagits i omvandlingen av Falu centrum. Redan gapar ett antal butiksfönster tomma. Sannolikt kommer flera butiker att välja söndagsstängt.

Det handlar inte bara om utflyttningen av mindre butiker utan ett viktigt steg var när p-avgifterna höjdes och kvällar och helger avgiftsbelades. Beslutet strider dessutom emot detaljplanen där det framgår tydligt att "endast handel med skrymmande varor/sällanköpsvaror ska tillåtas etablering."

I dag hjälper det inte att ta bort p-avgiften på söndagarna. Skadan är redan skedd. Vad gäller utflyttning av butiker så tror jag tyvärr att vi bara har sett början. Till problemen för centrumhandeln kommer nu även problemen med tillgänglighet under byggnationen av resecentrum och Södra centrum.

Nu gäller det att strikt hålla sig till strategin och följa alla de beslut som talar om att skydda centrumhandeln och göra allt för ett blomstrande centrum.

Sten H Larsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare