Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen helserbisk final i Paris

Annons

En serbiska, Ana Ivanovic, var överlägsen i sin semifinal.

Den andra, Jelena Jankovic, var däremot lika underlägsen i sin match.

Därför får regerande mästarinnan Justine Henin möta Ivanovic i damernas Paris-final på lördag.

Det blev varken spännande eller utdraget. Först behövde Ana Ivanovic bara drygt en timme för att ta sig till karriärens första Grand slam-final och samtidigt skicka ut Maria Sjarapova ur turneringen. Segern mot den ryska världstvåan var ändå inte helt överraskande, däremot att det gick så enkelt som med setsiffrorna 6_2, 6_1.

Sjarapova, som aldrig trivts på det långsamma grusunderlaget, hade varken tålamodet eller variationen för att kunna utmana 19-åriga Ivanovic. Hon blev därmed den första serbiskan sedan Monica Seles att nå finalen i Franska mästerskapen. Däremot får hon inte sällskap av ytterligare en landsmaninna.

Jelena Jankovic, som klättrat till femteplats på rankingen i år mycket tack vare två finalplatser på grus under våren, hade dock det oangenäma uppdraget att försöka rubba Justine Henin.

Världsettan stod över Australian Open efter en uppslitande skilsmässa men har i Paris visat varför hon vunnit turneringen de två senaste åren. På vägen fram till semifinal hade hon inte tappat ett enda set och var egentligen inte i närheten av att göra det mot Jankovic heller. Vid ställningen 4_2 fick hon oväntade problem i egna servegamet men lyckades reda ut det och gå upp till ledning och sedan seger, 6_2, 6_2.

I lördagens final mot Ivanovic kommer också belgiskan att vara storfavorit.

På fredag ställs också Rafael Nadal och Roger Federer i sina två tuffaste utmaningar hittills på vägen mot en drömfinal. Nadal möter Novak Djokovic som i år klättrat upp till sjätteplats på rankingen genom att vinna tre titlar. Den 20-årige serben har de senaste åren setts som en av de främste utmanarna till just Nadal och Federer men få tror att han kan hota Nadal redan på fredag, inte ens han själv.

Nadal har inte förlorat ett set på vägen fram till semifinalen och är på jakt efter sin tredje raka seger i Paris. Främste utmanaren är Federer som i sin tur är på jakt efter sin första seger i Franska mästerskapen.

Han möter världsfyran Nikolaj Davydenko och trots att den allroundskicklige ryssen har ett utmärkt spel för grus och dessutom är en av de mest vältränade på hela tennistouren är det lite som talar för honom mot den schweiziske världsettan. Federer har 8_0 i inbördes möten mot Davydenko.

TT

Mer läsning

Annons