Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen fara med Wijk

I mitten av andra perioden i derbyt mot IBF Falun i söndags trampade Anna Wijk snett, hon föll ihop och vred sig i smärta.
Hon fick hjälpas av planen och de drygt 700 åskådarna i Unihoc Arena hoppades att det inte var något allvarligt.
– Det är ingen fara med mig, säger Anna några dagar efter storsegern.

Sveriges bästa center, som hon i våras utsågs till för andra gången, var dock inte borta så länge.

– Jag tror jag faktiskt bara missade ett byte. Det gick inte att ligga där, man vill ju vara med på planen. Det var bara att ta av lindan på foten och in och lira igen.

Men Wijk hann inte mer än komma in på planen, så stöp hon igen, efter en sammanstötning med en Faluspelare.

– Det var nog mer en olyckshändelse, tror hon.

När man stukar en fot, som Anna nu gjorde, kan det gå bra att slutföra en match. Den riktiga smärtan kan komma efteråt.

– I det här fallet så var det bra att jag stukat samma fot tidigare. Första gången brukar vara värst och det är väl det som gör att jag kan spela. Jag har tränat på som vanligt under veckan, det smärtar men det får man ta, menar Anna.

I derbyt spelade Wijk fram till Sara Kristofferssons 1–0. Anna själv spikade resultatet till 6–1 en bit in i tredje perioden. Wijk hade således två poäng, men båda målen kom i numerärt överläge.

Din kedja med Amanda Larsson och Therése Karlsson blev poänglösa om man ser till spelet fem mot fem, det händer inte ofta?

– Nej, det gör ju inte det, men jag är glad att Sara fick göra mål på sin gamla klubb. Sedan är det vår styrka i laget, när det inte funkar riktigt för oss finns det andra som kliver fram.

På lördag väntar bortamatch mot Jönköping, nykomlingar i fjol. Allt annat än tre poäng till Kais vore en stor överraskning.

– De gjorde en bra säsong i fjol, då de höll sig kvar. Och jag tror definitivt Jönköping har ett än bättre lag i år, men nog ska vi komma hem med tre poäng.

Och förstalinan tänker inte gå poänglös en andra match i rad?

– Haha, nej, vi ska nog försöka göra lite poäng vi också på lördag.