Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen debatt, bara röstraggande

Annons

Att SVT:s granskning av apotekens servicegrad inte klarar de mest grundläggande kriterier för att kallas granskning bekymrar inte signaturen WAEJ (10/9) som sväljer "bevisen" med hull och hår. När SVT begär statistik från Läkemedelsverket och den behandlas som lagen föreskriver rubricerar SVT det som hemlighetsmakeri. Det säger något om reportrarnas agenda.

Att oppositionen använder ord som misslyckande är populistiskt och gagnar inte medborgarna vilket en seriös debatt skulle ha gjort. Den avreglerade marknaden är bättre än monopolet vad gäller tillgänglighet och sortimentsbredd. Man har ännu inte gått förbi vad gäller att lagerföra även de ovanligaste medicinerna men marknaden investerar för detta.

Den debatten måste tas på allvar då den berör sjuka människors vardag och ska inte utnyttjas för röstraggande. Beträffande avregleringen av fordonsbesiktningen gav den Svensk Bilprovning incitament till ännu bättre service. Ökad tillgänglighet har vi sett så här långt men inte prisökningen vänstern varnade för.

Per-Olof Klarström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare