Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen bryr sig om oss i Fas 3

Länge har vi arbetslösa som befinner oss i Fas 3 försökt fånga mediernas intresse för vår situation, med magert resultat. Jag anser att frågans betydelse förminskats i förhållande till vad åtgärden i praktiken står för, nämligen lönlöst arbete, inlåsningseffekt, social och ekonomisk utslagning med mera.

Inte minst Inslaget av förnedring är högst anmärkningsvärt. Deltagaren går till jobbet varje dag med ett minusvärde på 225 kronor. Den summan går till anordnaren för att täcka de kostnader som anses uppstå för varje deltagare.

De flesta socialt fungerande människor mår dåligt utav att vistas i Fas 3 och att möta människor som har andra, helt väsensskilda förutsättningar på såväl sin arbetsplats som fritid.

Där ute, långt ifrån politikens finrum finns vi, de av medierna ignorerade, som lever med Fas 3. Få lyssnar på oss och aldrig tas den låga ersättningen upp, trots att den ekonomiska biten är den viktigaste, för vem vill arbeta lönlöst? Inte jag, vill du?

Bengt Fredriksson

Vikmanshyttan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare