Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen åverkan i naturreservat av frisbeegolfbana

En privatperson i Falun skickade i början på augusti in en skrivelse till Länsstyrelsen Dalarna angående Lugnets naturreservat.

Skrivelsen innehöll information angående åverkan på naturen vid frisbeegolfbanan samt en efterfrågan av tillsyn i reservatet.

Länsstyrelsen skickade över skrivelsen till Falu kommun och trafik- och fritidsförvaltningen, som ansvarar för tillsyn och skötsel av Lugnets naturreservat.

Landskapsingenjör Peter Garvö har efter det varit ute och kontrollerat frisbeegolfbanan.

Frisbeegolfbanan ligger till största delen utanför Lugnets naturreservats gräns, endast en utkastplats ligger i naturreservatet.

Inom naturreservatet finns ingen åverkan på marken. Utanför naturreservatet finns områden som är mer eller mindre påverkade är hans rapport.

Något som gör att ärendet föranleder inga ytterligare åtgärder och länsstyrelsen därför avskriver ärendet från fortsatt handläggning.