Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen återinvigning

BORLÄNGE Minigolfbanan har rustats upp. I maj skulle den återinvigas. Nu har projektet avbrutits.
– Det känns för jäkligt, säger Per-Erik Helldén.

Minigolfbanan på Bullermyren har inte varit i gång sedan 2008. Under det senaste året har såväl banorna som byggnaderna och området i övrigt rustats upp.

Nu återstår bara en fel mindre arbeten innan allt är i gott skick. Sex personer från Yrkesförmedlingen har jobbat i projektet och 17-18 företag har ställt upp och stöttat med material.

Men nu är det stopp.

Arbetsförmedlingen avbröt samarbetet med Yrkesförmedlingen, som bland annat sysselsätter arbetslösa, för en tid sedan. Försöken att få en annan huvudman har misslyckats.

Arbetsförmedlingen har sagt nej till att skriva ett nytt avtal, och att KFUM går in som anordnare. Hela upprustningen och det senaste årets arbete riskerar nu att vara förgäves.

– En riktig soppa. Det är verkligen tråkigt, säger Ola Brossberg, ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Kommunen äger marken, banorna och byggnaderna. Brossberg säger att de som jobbat i projektet gjort ett riktigt hästjobb och att området skulle bli en mötesplats på Bullermyren.

Även om han är emot fas 3 som arbetsmarknadsåtgärd menar han att det här borde kunnat ha lösas med tanke på de som engagerat sig i minigolfbanan.

– Jag beklagar att arbetsförmedlingen inte är mer vidsynt, säger Brossberg som inte gett upp hoppet om att det på något sätt ska ordna sig.

Dock betonar han att han inte vill inge några förhoppningar.

Per-Erik Lindén och Per-Erik Helldén är besvikna. Hela upprustningen kan ha varit förgäves, när projektet avbrutits.

Nycklarna har de lämnat ifrån sig - grindarna är låsta.

Den tänkta återinvigningen i maj ser inte ut att bli av.

– Det har verkligen varit kul att åka hit. Vi kände oss behövda och att vi gjorde något meningsfullt. Sedan sparkar man undan benen på oss, säger en djupt besviken Per-Erik Helldén.