Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Ingen är opåverkad"

Det pressade läget i Leksands IF har hittills inte påverkat den sportsliga prestationen.
Åtminstone inte negativt.
– Vi har vårt att göra ändå och jag tycker att vi har tränat på bra de senaste dagarna, säger Johan Ryno.

Trots turbulensen vid sidan av isen går vardagen vidare för spelarna. Han tycker att den senaste informationen kom vid ett lämpligt tillfälle.

– Vi har ju känt till att ekonomin har varit ansträngd, men kanske inte att läget var så allvarligt att det skulle sluta med rekonstruktion. Det positiva är väl att informationen kom nu när vi har matchuppehåll och dessutom leder serien.

Hur påverkas ni spelare av situationen?

– Jag tror ingen är opåverkad, men förhoppningsvis kan vi lägga det åt sidan när vi tränar och spelar match.

Enligt klubbdirektör Anders Doverskog ska några av spelarna hjälpa till i jakten på pengar genom att ringa runt till samarbetspartners i nästa vecka. Johan Ryno har inte blivit tillfrågad ännu, men skulle inte tveka upp om frågan kommer.

– Jag skulle absolut ställa upp.

Tror du på föreningens "drag" att ta hjälp av spelarna?

– Vet inte riktigt, men förhoppningsvis blir det bra.

Johan Ryno har viss erfarenhet från ett liknande läge.

– Det var kärvt med ekonomin även när jag spelade i AIK, men så här illa, att det gick till rekonstruktion, var det aldrig.

Leksand har matchuppehåll hela veckan.

– Vi har tränat på bra de senaste dagarna. Nu ska det bli skönt med en ledig fredag innan vi tränar igen i helgen.

På måndag väntar nästa match, då Leksand åker till Uppsala för att möta Almtuna. Två dagar senare, på onsdagen, spelar Leksand sista matchen före jul mot Troja-Ljungby hemma. För att behålla serieledningen över jul av egen kraft krävs fem poäng.