Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

* Ingen alkohol på Domnarvsvallen

Vid fullmäktigemöte i dag (17/9) ska nya/justerade riktlinjer för serveringstillstånd beslutas. Man vill lätta på bestämmelserna när det gäller serveringstillstånd på idrottsplatser och i kommunens lokaler.

Kommunen har en folkhälsoplan som ska genomsyra alla beslut. Då kan det inte vara rätt att tillåta alkoholservering på Domnarvsvallen. Med den höga konsumtion vi för närvarande har finns endast utrymme för en mer restriktiv alkoholpolitik. Anamma vänsterns förslag att inte tillåta servering av alkohol efter klockan 01.00. Det skulle faktiskt minska krogvåldet.

Före beslut betänk att alkoholen är en drog. WHO har slagit fast att alkoholen är den drog som orsakar de största skadorna därför att den är så allmänt accepterad. Mellan 5 000 och 7 000 svenskar dör varje år på grund av sjukdomar eller skador som har direkt samband med alkoholkonsumtion.

Till detta kommer allt annat elände som alkoholen orsakar. Jag hoppas ni fattar ett beslut som innebär en skärpning av alkoholpolitiken

Hans Lindgren

medborgare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare