Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingemar Hellström (S): Fick rapporten vid sittande bord

Omsorgsnämndens ordförande Monica Forsgren (S) säger att hon hört talas om flera alternativa rapporter. Men att det skulle finnas en förlaga till rapporten som hon tillsammans med Leif Nilsson (S) offentliggjorde den 11 september känner hon inte till.

– Det var i alla fall rapporten där konsulten föreslår en förstärkning med 10,5 heltidstjänster som jag fick, tillägger hon.

I stort sett samma besked ger kommunstyrelsens vice ordförande, Ingemar Hellström (S). Han satt tillsammans med Leif Nilsson och omsorgsnämndens företrädare och gick igenom konsultrapporten med äldreomsorgens mellanchefer den aktuella dagen.

– Och jag fick rapporten vid sittande bord, att det skulle finnas en annan rapport med andra siffror är inget jag känner till.

– Det kan vara så att Monica och Leif fick rapporten under helgen, men för min del fick jag den först på tisdagen. Alltså den med förslaget om utökad grundbemanning med 10,5 tjänst.

Ingemar Hellström tillägger att förslaget om 10,5 tjänst behöver för den delen inte betraktas som "en sanning". Han menar att det ändå blir den fortsatta processen som kommer att avgöra på vilken nivå grundbemanningen hamnar på.

Tilläggas kan att tidningen under gårdagen även sökte Leif Nilsson för kommentarer.