Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingels "Icy" namn på VM-maskot

Hockeymaskoten till VM i Sverige och Finland framåt vårkanten heter härmed Icy. Det var en både förvånad och överraskad namnvinnare, Lars Ingels, där han helt ovetandes satt i Siljans konditori.
– Hade ingen aning, säger pristagaren och skrattar.

Det var näringslivschef Per Strid som "lurat" med Lars Ingels till ett litet möte i konditoriet. Plötsligt dök den två meter höga VM-maskoten upp tillsammans med Anna Setsman från VM-kansliet, Stockholm och VM-ambassadör och LIF:s sportchef, Tommy Salo.

Lars Ingels blev mycket överraskad.

– Jag visste att det var ett bra namn jag kommit på.

Tidigare VM-maskoten hette Snowy. Ingels vinnarnamn Icy kan kopplas samman med jag ser, jag förstår men också isig och cool. Anna Setsman berättar att 1 000-talet namnförslag inkom till kansliet på kort tid. Hon var fullt nöjd med Icy.

– Jätteroligt, och vi har fått godkänt från Finland och Internationella ishockeyförbundet.

Ishockeyn ligger Ingels varmt om hjärtat. Han jobbade på LIF:s kansli i tiotalet år och han har gett ut tre böcker om den anrika klubben.

Nu vann han åtta biljetter till VM-matchen Sverige-Schweiz i början av maj. Lägg därtill en Tre Kronortröja med autografer från ledare och spelare. Ingels berättar att han fanns på plats vid VM-spelet i Sverige både 1989, 1995 och 2002.

Nu blir det ett VM till för Lars Ingels som håller hårt i tummarna.

– Nu är det bara om det blir någon NHL-säsong eller inte. Hoppas de ställer in hela säsongen. Det vore fint för Hockey-VM. Den enes bröd den andres död.