Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingels "Icy" namn på VM-maskot

Hockeymaskoten till VM i Sverige och Finland framåt vårkanten heter härmed Icy. Det var en både förvånad och överraskad namnvinnare, Lars Ingels, där han helt ovetandes satt i Siljans konditori.
– Hade ingen aning, säger pristagaren och skrattar.

Annons

Det var näringslivschef Per Strid som "lurat" med Lars Ingels till ett litet möte i konditoriet. Plötsligt dök den två meter höga VM-maskoten upp tillsammans med Anna Setsman från VM-kansliet, Stockholm och VM-ambassadör och LIF:s sportchef, Tommy Salo.

Lars Ingels blev mycket överraskad.

– Jag visste att det var ett bra namn jag kommit på.

Tidigare VM-maskoten hette Snowy. Ingels vinnarnamn Icy kan kopplas samman med jag ser, jag förstår men också isig och cool. Anna Setsman berättar att 1 000-talet namnförslag inkom till kansliet på kort tid. Hon var fullt nöjd med Icy.

– Jätteroligt, och vi har fått godkänt från Finland och Internationella ishockeyförbundet.

Ishockeyn ligger Ingels varmt om hjärtat. Han jobbade på LIF:s kansli i tiotalet år och han har gett ut tre böcker om den anrika klubben.

Nu vann han åtta biljetter till VM-matchen Sverige-Schweiz i början av maj. Lägg därtill en Tre Kronortröja med autografer från ledare och spelare. Ingels berättar att han fanns på plats vid VM-spelet i Sverige både 1989, 1995 och 2002.

Nu blir det ett VM till för Lars Ingels som håller hårt i tummarna.

– Nu är det bara om det blir någon NHL-säsong eller inte. Hoppas de ställer in hela säsongen. Det vore fint för Hockey-VM. Den enes bröd den andres död.