Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inga löften från Trafikverket

Nyligen samlades elva delegater av de 22 som ingår i Inlandskommunernas ekonomiska förening. Inför mötet hade de fått löfte om att generaldirektören i Trafikverket, Gunnar Malm, skulle medverka. Men så blev det inte och därmed fick delegaterna inget löfte om åtgärder.

Den som ersatte Gunnar Malm var Tommy Jonsson och han har inte riktigt samma möjlighet att utlova saker. Han redogjorde dock för vad Trafikverket vill göra de kommande åren, bland annat genom olika planer som är fastlagda. Där ingår bland annat ett bygge av ny E16 från Hulån till Vansbro.

Sammantaget är det 550 miljarder som ska satsas på olika former av kommunikationer, vägar, järnväg och flygplatser.

– Behovet är mycket större än så, men detta är de pengar som regeringen avsatt för detta de kommande åren, betonade Tommy Jonsson.

En viktigt fråga för många av inlandskommunerna är dels Inlandsbanan och dels Västerdalsbanan. När det gäller Inlandsbanan kommer det framledes att göras en del renoveringar, men Jonsson kunde inte lova att det skulle öppnas igen mellan Mora Kristinehamn.

När det gäller Västerdalsbanan betonade han att det pågår diskussioner med de olika aktörerna om att börja köra virke efter banan.