Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inga ishallspengar till bygge av träningshall

Falu IF kunde tänka sig att skära ner på bygget av den nya ishallen på Lugnet, för att på sätt finansiera bygget av en ny träningshall.
Men något medhåll för den idén fick man inte hos trafik- och fritidsnämnden.

Annons

– Vi kör på som vi har tänkt med ishallsbygget. Det finns fler klubbar att ta hänsyn till, säger Jonas Lennerthson (S), ordförande i trafik- och fritidsnämnden.

Kommunfullmäktige fattade vid sitt oktobersammanträde ett beslut om att bygga en ny ishall för maximalt 60 miljoner kronor.

Sedan dess har både Falu IF och Falu Curlingclub föreslagit förändringar i den byggplanen.

Falu IF ville skära ner på bygget för att frigöra pengar till bygget av en ny träningshall.

– Vi hade ett resonemang om detta i nämnden, och det vi säger är att vi kör på som det är tänkt. Med hänsyn till Falu Konståkningsklubb och andra klubbar som använder sig av ishallen för sin verksamhet. Den tänkta lösningen är den bästa totalt sett, så ser vi det, säger Jonas Lennerthson.

Falu Curlingclub står fast vid sitt krav om att curlingdelen i framtiden ska ha sex banor mot dagens fyra.

– Vi jobbar vidare med banfrågan och tror att det ska vara möjligt att komma fram till en lösning. Men ingen sådan beställning är ännu gjord, säger Jonas Lennerthson.

Däremot återstår en svår fråga för kommunen att lösa.

Var ska Falu IF träna under tiden som den nya ishallen byggs?

Det är sagt att klubben nästa säsong - 13/14 - inte kan räkna med att få gå på is i den nya hallen förrän i oktober månad.

– Vi måste hitta en bra och lämplig lösning och kommer därför att lägga mycket fokus på det arbetet framöver. FIF måste på is betydligt tidigare än så. Framöver ska vi sätta oss ner och diskutera det hela med föreningen. Några pengar i budgeten för detta finns inte avsatta, men vi måste hitta ett sätt att fixa det på, säger Jonas Lennerthson.

Har någon lösning diskuterats över huvud taget?

– Det vi har pratat om är att forcera kylningen av uterinken och komplettera detta med en tältlösning. Vi får se vad den slutliga lösningen blir.