Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inga framgångar under Midnattssolsrallyt

Det blev inga större framgångar för Västerbergslagen under Midnattssolsrallyt.
Bengt Jonsson och Klas Gesteby från Ludvika Motorsällskap kom på 61:a plats och de andra förarna tvingades bryta tävlingen.
– Just då kändes det fruktansvärt tomt, säger Peter Sjögren från Sunnansjö.

Annons

Han åkte Midnattssolsrallyt i en Opel Ascona B tillsammans med sin co-driver (kartläsare) Peter Johansson.

– Det gick väl jäkligt bra ett tag, men vi bröt på matuppehållet i Östhammar på andra etappen, berättar Peter Sjögren.

Efter sträckorna i Dalarna på torsdagen hade Sunnansjöborna lyckats ta sig upp från placering 22 till 18 innan de bröt. Motorn hade börjat knacka redan tidigare, fast de hade kört vidare ändå. Till slut var de dock tvungna att inse att de inte kunde genomföra hela rallyt.

– Vi tordes inte åka något mer och riskera att orsaka ett större haveri. Så det var bara att ge upp tyvärr. Jag ville inte riskera att köra sönder hela motorn. Det är inga billiga grejer, säger Peter Sjögren.

Han har kört Historiska Rallycupen några gånger, men det var första gången som han deltog under Midnattssolsrallyt.

– Det var ju en fantastisk upplevelse. Det är ju roligt att vara med.

Han tillägger att det ju är ett stort arrangemang med många kända rallyprofiler och fina sträckor.

– Det har varit helt fantastiska vägar. Så vi hoppas på att få ihop något och kunna åka igen nästa år.

Tobias Johansson från Ludvika Motorsällskap bröt redan på torsdagen på grund av motorproblem och startade aldrig om efter det. Jan-Erik Eriksson från samma klubb, var co-driver åt Gunnar Fredriksson från Katrineholms Motorklubb under rallyt, men de tvingades också bryta.

Bättre gick det för Bengt Jonsson och Klas Gesteby från Ludvika Motorsällskap som hamnade på plats 61.

Midnattssolsrallyt har lockat tiotusentals rally- och bilentusiaster till sträckorna i Bergslagen, Roslagen och Södermanland. Så här summerar tävlingsgeneralen Per Carlsson tävlingen på hemsidan:

– Årets tävling har varit tuff med riktigt bra sträckor. Det här är utan tvekan den bästa sommartävlingen i mannaminne i Sverige. Jag vill passa på och tacka motorklubbarna, funktionärerna, organisationen, deltagarna och självklart publiken som gjort tävlingen möjligt.