Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga fler NHL-förstärkningar

Annons

Det blir inga fler NHL-spelare i Tre Kronor.

På måndagen tog den svenska lagledningen beslutet att anmäla Magnus Kahnberg, Frölunda, och Mathias Månsson, Brynäs, och därmed är den svenska VM-truppen komplett.

Målvakten Henrik Lundqvist och forwarden Michael Nylander blev tillgängliga när New York Rangers blev utslaget ut Stanley cup-slutspelet sent på söndagskvällen. Men de hade ändå fått svårt att hinna fram i tid till Sveriges kvartsfinal på onsdag.

Till Aftonbladet och Expressen hade Henrik Lundqvist direkt efter matchen sagt att han lämnade dörren öppen för VM-spel medan däremot Michael Nylander uppgav att han inte tänkte komma till Moskva.

Tre Kronors lagledning tog i stället beslutet att anmäla Magnus Kahnberg och Mathias Månsson som de två sista spelarna i truppen. De har varit med i Moskva under hela VM.

De är aktuella för spel i måndagskvällens avslutande gruppmatch mot Ryssland. Målvakten Daniel Henriksson är fortfarande febersjuk och därmed gör Erik Ersberg, HV71, VM-debut. Dessutom är Jonathan Hedström skadad och vilar mot Ryssland.

Svenskarna ville inte berätta vilken slags skada Hedström har.

TT

Mer läsning

Annons