Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ineffektivt Mora föll

Mora vann skotten med 27–13, men förlorade matchen mot Södertälje med 2–3.
– Vi är ofokuserade när vi får lägen, säger Moratränaren Patric Wener.

Det började illa för Mora när NHL-femman, i sitt andra byte, fastnade i egen zon och Ziga Jeglic, med Södertäljes första skott mot Ervins Mustukovs, prickade in 0–1 från höger tekningscirkel.

Södertälje fick sedan bara iväg ytterligare tre skott i resten av perioden, trots ett numerärt överläge.

Kedjan med Patrick Björkstrand, Jonas Westerling och Sonny Karlsson låg bakom det farligaste i Mora och såg också till att laget fick avsluta perioden i powerplay.

Mora hade dock inte flytet med sig och i stället för 1–1 utnyttjade Cam Fowler Damien Fleurys frispelning till att göra 0–2 11.28 in i andra perioden.

Christopher Schumacher drog på sig en utvisning efter en slashing på samme Fleury i mittzon två minuter senare, men Moras box var tät.

Efter knappt 16 minuter tog Bobby Ryan ett eget initiativ och pressade sig in framför Anton Forsberg i Södertäljemålet från vänster.

Ryan fick dock inte upp pucken tillräckligt högt i avslutningen från nära håll.

Inte heller när Anze Kopitar fixade en trippingutvisning på Fleury i egen zon efter 16.52 lyckades Mora spräcka Forsbergs nolla. Detta trots att Patrik Andersson till och med serverades öppet mål med en sidledspassning.

I stället var det en slumpchans som gav utdelning.

Patrick Björkstrand fick pucken bakom sig av Tom Nilsson, lyckades rädda den i zon och drog i samma sekvens iväg ett dragskott mot Södertäljemålet.

I slottet dök Patrik Cedergren upp och styrde in 1–2 med bara sex sekunder kvar av perioden.

Tom Nilsson fick ett jätteläge till kvittering tre minuter in i tredje perioden, men sköt utanför fri med Forsberg.

En utvisning på Ryan för fasthållning blev sedan ödesdiger för Mora.

Laget redde ut boxplayet, men precis när Ryan kommit in på isen blev flera Moraspelare pucktittare och Södertäljes förgrundsfigur Fleury friställdes av Andreas Hjelm och gjorde 1–3.

En ny Södertäljeutvisning, efter att Matt Read fällt Patrik Cedergren i mittzon, gav Mora hopp efter 9.29.

Men Forsberg storspelade på nytt när Kopitar fick till precis den passning som Ryan vill ha och amerikanen sköt direkt från vänster. Nere med höger benskydd i en sidledsförflyttning räddade Forsberg.

Räddningen blev matchavgörande då Ryan till slut fick utdelning, från slottet efter 18.07 sedan Mora plockat ut Mustukovs och spelat sex mot fyra efter att Thom Flodkvist hållit fast Sonny Karlsson och blivit utvisad.

Mora fick ytterligare en möjlighet i spel sex mot fyra när Johan Andersson viftade med klubban i ansiktshöjd på Tobias Ericsson efter 18.58, men lyckades inte etablera något anfallsspel.

Johan Strömwall, tränare i Södertälje:

– Vi hade riktigt bra försvarsspel och målvaktsspel. Första målet oerhört viktigt för oss. Jag är stolt över hur grabbarna kämpade. Powerplay fungerade inte alls, men vi spelade bra boxplay.

Patric Wener:

– Vi släpper in otroligt billiga mål, går bort oss tre gånger i egen zon. Södertälje har många bra spelare och då sätter de chanserna. Sedan är vi ofokuserade när vi får lägen. Det var därför vi förlorade matchen.