Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Indisk domstol stoppar Varumärkesplagiat

Domstolen Delhi High Court stoppar en indisk konkurrent till Morgårdshammar AB att använda morgårns varumärke

Umesh Modi groups Morgardshammar India har av Delhi High Court förbjudits att använda varumärket "Morgardshammar" och namnet Morgardshammar AB, som tillhör italienska Danieli, skriver bland annat Hindustan Times i sin nätupplaga.

Morgårdshammar AB inledde den rättsliga tvisten i januari 2010 efter att brittiska Modi minskat sitt innehav i det indiska bolaget från 40 till åtta procent och därmed gick under den gräns på 25 procent som Morgårdshammar AB avtalet när man startade ett samriskbolag med Modi i Indien 1983.

Bolaget som nu inte får sälja sina rulledare under Morgårdshammars varumärke har 70 procent av den indiska marknaden skriver det före detta MH-företaget på hemsidan.

Morgårdshammar AB, grundat 1856 är än i dag tillverkare av utrustning för valsverk och valsning av så kallade långa produkter och varumärket och produkterna har kopierats vid ett flertal tillfällen. 1987 köptes företaget av den Italienska konkurrenten Danieli. Senare avyttrades bergverksdelen till Outokumpu, i dag Outotec.