Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inbrottstjuvar gripna efter biljakt

Larmet om ett villainbrott i Falun kom klockan 10.15.
En timme senare kunde polisen gripa två unga män. Deras bil fick punktering efter att de kört över en spikmatta i skogarna mellan Björbo och Nyhammar.

Det var på torsdagens förmiddag som någon larmade om ett pågående inbrott i en villa som ligger intill sjön Södra Vällan i Falun. Polispatrullen som ryckte ut såg två personer lämna huset och åka iväg åt Borlängehållet, och sedan svänga vidare mot Djurås. Vid det laget var flera patruller inkopplade på jakten. En av dem tog av åt Leksand, och två svängde västerut mot Björbo.

– Periodvis hade poliserna ingen visuell kontakt, men vi fick uppgifter från människor som ringde in. Det gick väldigt fort och vårdslöst, så fort att patrullerna beslutade att inte ligga för tätt efter. I stället var vi beredda att dra ut spikmattor på flera ställen, berättar polisens presstalesman Bo Eriksson.

Gripandet kunde alltså ske klockan 11.15, på riksväg 66 som går mellan Björbo och Nyhammar.

De två gripna är 21 och 22 år gamla. En av dem är skriven på en adress i Stockholm, var den andre hör hemma är oklart.

De anhölls under torsdagens eftermiddag, misstänkta för grov stöld,grov vårdslöshet i trafik och grov skadegörelse, det sistnämnda eftersom de vandaliserat en bil i samband med inbrottet.

Polisen gjorde en brottsplatsundersökning på torsdagens eftermiddag, men det finns ännu inga uppgifter om vilket byte tjuvarna fick med sig.