Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inbrott på två ställen under natten

Både Mediehuset vid regementsområdet och Stefansgården i Hälsinggården utsattes för inbrott sent på onsdagskvällen.

Annons

23.20 kom larmet om inbrott in från Stefansgården i Hälsinggården. Färska spår visade att någon brutit sig in, troligen genom att plocka bort ett tillfälligt lagat fönster i byggnaden. Dörren som ledde ut till korridoren var dock låst och det är oklart om inbrottstjuven fått med sig något.

Bara tio minuter senare gick inbrottslarmet i gång på Mediehuset vid forna regementsområdet. En väktare larmade vidare till polisen som kunde konstatera att tre fönster krossats i byggnaden. En dator satt dessutom fastkilad i ett av fönstren. Men man har inte fått med sig något från platsen, vilket kan förklaras av att fönstren dels är små och att datorerna också är förankrade i rummet.

Inte vid något av inbrotten har man gripit någon misstänkt gärningsman. Polisen spärrade av byggnaderna i väntan på teknisk undersökning.