Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inbrott på Ica Supermarket

/
  • Cigarettkupp. Ica-butiken i centrala Malung utsattes tidigt på torsdagsmorgonen för en cigarettkupp. Ett par maskerade män bröt sig in i butiken. Här polisman Björn Karelius och ICA-chefen Kjell Olofsson utanför entrén där man slog sig in med träpåkar. Foto: SÖREN HAGA

Annons

Det var vid halvfemtiden på torsdagsmorgonen som ett större fönster i entrédörren slogs sönder i butiken. En bil av sedanmodell som var grå eller mörk hade körts fram mot entrén och en person slog sönder en stor ruta med en påk och gick sen in i butiken dör ett större parti cigaretter stals. I bilen satt en annan man och väntade.

Enligt polisen har man fångat mannen som var in i butiken på bild men av övervakningsfilmen kan man se att cigarettjuven är maskerad.

Det kan nämnas att när inbrottet skedde var dert upplyst i butiken eftersom det fanns en städerska inne i butrie och när den unga kvinnan stom städade hörde att en ruta krossades sprang hon in i ett lagerutrymme och låste in sig.

Ungefär samntidigt somn kuppen skedde kom en Malungsbo med bil förbi ICa-butiken och såg då vad som pågick. Malungsbon stannade och vevade ner rutan men blev då hittad av en av männen med en påk och valde då att lämna platsen. Vittnet uppger att bilen som användes vid kuppen var vänd söderut. Malungsbon larmade sedan också polisen som gjorde en platsundersökning men som i dagsläget inte har någon misstänkt för kuppen.

Ica-butiken i centrala Malung har genom årens lopp varit utsatt för ett flertal inbrott.

- Det är inte bara stora förluster man drabbas av utan också en del andra besvär eftersom det i samband med såna här inbrottet också blir en hel del skadegörelse som kostar en massa pengar att åtgärda säger Ica-ägaren i Malung Kjell Olofsson.

Vad man hittills vet har ingenting annat än cigaretter stulits vid kuppen mot Ica-butiken men det kan röra sig om ett större parti cigaretter. Att tjuvarna blev skrämda i slutskedet av kuppen som var över på några minuter noteras också eftersom minst ett femtiotal cigarettpaket blev kvar på gatan utanför butiken. Det finns uppgifter om att den bil som tjuvarna färdades i åkte österut efter cigarettkuppen. Men där slutar också alla spåren. Det finns vittnesuppgifter och man har också via övervakningskamera också säkrat en del bevis liksom att man också säkrat en del bevis på brottsplatsen. Bland annat finns det två träpåkar som kuppmännen haft för att slå sig in i butiken och det var också med en sådan träpåk som Malungsbon som blev vittne till det inträffade hotades med och skrämdes bort från brottsplatsen.

Om någon sett något misstänkt vid halvfemtiden på torsdagsmorgonen i centrala Malung är polisen tacksam om att få tips om detta. Någon misstänkt fanns inte på torsdagen för cigarettkuppen.

Mer läsning

Annons