Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Imponerande helhet

Hellsingland underground står med den ena foten i Hälsingeskogarna och den andra bland 70-talets brummande rörförstärkare.

Nu släpper de sin tredje skiva och bitarna faller till slut på plats. Evil will prevail är en ganska tillbakalutad historia och det är en av dess styrkor. Man behöver inte vråla för att höras. Den är sällsynt svår att ringa in. här finns bara ekon kvar av den sydstatsrock som präglade de tidigare plattorna, influenserna spänner över ett brett fält: Neil Young, luftig pop, stilla singersongwriter, tvillinggitarrer á la Thin Lizzy – allt ryms i Hellsingland undergrounds varma stuga. Helheten är ganska imponerande, lyssna bara hur de mitt i den nio minuter långa They all grew old while I grew young lyckas byta karaktär på låten helt, som om det vore den mest naturliga sak i världen.