Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Iliakis blir norrman!

Hockeyallsvenskan drar i gång den 17 september.
För Moras del handlar det om Malmö hemma.
Och nu jobbar man på att kanadensiske backen Dan Iliakis, som spelar under ett så kallade artistkontrakt, ska kunna komma till Mora tidigare.
Lösningen skulle vara att han bor i norska Trysil.

Annons

– Eventuellt kan det bli så, vi siktar i alla fall på det. Men jag måste kolla upp alla regler, ta reda på vad som gäller, säger spelaransvarige Johan Sares.

Moras målsättning är att Dan Iliakis ska kunna vara med i de tre första hemmamatcherna, Malmö, Leksand och Södertälje, innan han blir neutraliserad "svensk".

– Han kan inte sova över i Mora och sedan åka över till Trysil, utan han måste åka direkt efter matcherna. I bortamatcherna mot Tingsryd och Oskarshamn räknar vi inte med honom. Det blir för knöligt om vi ska skicka honom via Danmark och vidare till Trysil. Det verkar vara lite överkurs, säger Sares.

Från Mora till Trysil tar det ungefär en och en halv timme med bil.

– Det här upplägget hade Växjö förra året med sina tre kanadensare. Efter matchen i Mora kördes de till Norge och vidare till Köpenhamn där de då bodde, säger Johan Sares.

Dan Iliakis spelade även förra säsongen på ett artistkontrakt, och han måste vara borta från Sverige i 183 dagar innan han kan börja jobba permanent igen i landet.

Men bo i Norge och spela i Sverige kan alltså vara lösningen för att få med honom även i de tre första tuffa hemmamatcherna.

– Vi har diskuterat den här lösningen, men inte beslutat något ännu, betonar Sares och tillägger:

– Dan bröt underarmen i förkvalmatchen mot Almtuna förra säsongen och tvingades till operation. Han känner fortfarande av den skadan i vissa situationer, och han måste vara helt frisk om han ska komma tidigare. Men det tror vi att han är, vilket han också själv tror, avslutar Johan Sares.