Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IK Frej Täbys målfarlige Akpoveta klar för Dalkurd

Ryktet har gått varmt om att Oke Akpoveta varit på väg till Dalkurd.
Nu ger klubben tummen upp och presenterar den målfarlige anfallaren från IK Frej.
– Det här är ett lag som jag gillar, med en spelstil jag gillar, säger 24-årige Akpoveta.

Annons

Som Sporten tidigare rapporterat har det cirkulerat uppgifter om att Oke Akpoveta skulle vara på väg till Dalkurd. En uppgift som i högsta grad stämde.

Oke AkpovetaDalkurd FF

Akpoveta, som kommer från Nigeria, har varit utlånad till IK Frej från danska Lyngby, men varit klubblös några veckor sedan hans kontrakt löpte ut. Han stod för 10 mål och 4 assist under sina 13 matcher i IK Frej.

På onsdagseftermiddagen hade Dalkurd FF kallat till presskonferens för att presentera sitt senaste nyförvärv, som har kontrakt till och med säsongen 2018.

– Han är en spelartyp som kan tillföra något i en redan bra trupp, och det kändes bra för båda parter. Vi har imponerat på honom med sättet vi spelar, säger Dalkurds sportchef Adil Kizil.

– Förutom att han gjort poäng, så ger han mycket tyngd framåt. Både på egen hand, men också genom att vara en hårt arbetande anfallare som är jobbig att möta.

Att Dalkurd haft problem med målproduktionen - en kritik som framförts på sistone – vill Kizil inte riktigt hålla med om. Men självklart hoppas man att Akpoveta kan öka på målskörden ytterligare:

– Han kommer att ge ökad konkurrens därframme, slår Kizil fast.

Själv känner den 24-årige skyttekungen att Dalkurd var rätt klubb för honom:

– När jag flyttade till Sverige var den första matchen mot Dalkurd, och ända sedan den dagen insåg jag att det här är ett bra lag. Det här är ett lag som jag gillar, med en spelstil jag gillar. Jag har blivit kontaktad av allsvenska klubbar, men jag vill inte gå någonstans där jag får sitta på bänken.

Med kontrakt på 2,5 år hoppas han kunna vara med och ta upp Dalkurd i Allsvenskan, och växa med laget:

– Det här är ett ställe där jag kan utvecklas. Jag hoppas också kunna vara med och ta dem till nästa nivå. Men vi måste kämpa för det och göra rätt saker med rätt fokus.

Ladda hem nya versionen av DT:s Iphone-app här

Ladda hem nya versionen av DT:s Android-app här

​Ladda hem nya versionen av Dala-Demokratens Iphone-app här

Ladda hem nya versionen av Dala-Demokratens Android-app här