Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ihärdiga Luppvika

För åttonde året låter statliga Ungdomsstyrelsen göra sin stora enkätundersökning Lupp, som står för Lokal uppföljning av ungdomspolitiken.
En enda kommun har deltagit alla åren – Ludvika.

Politikerna i kommunen har helt enkelt funnit det viktigt att få veta vad ungdomarna i kommunen tycker gällande deras inflytande och demokratiska rättigheter, liksom om hur de ser på sina möjligheter till arbete och arbete i framtiden.

I Ludvikafallet är det elever i årskurs 8 samt gymnasiets andra år som under vecka 42-43 kommer att få besvara enkäten.

– Det kostar inget för kommunen att vara med, säger ungdomskonsulent Unni Fredriksson som är kommunens kontaktperson gällande Lupp.

Däremot bör förstås informationen som enkäten ger sammanställas och analyseras, vilket nu sköts av social- och utbildningsförvaltningens Ingegerd Morell som en del av hennes tjänst som utvärderare.

Framåt våren bör analysen vara klar och möjligen bekräfta bilden från senaste "Luppen" – att ungdomarna i kommunen mår och trivs allt bättre.