Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IFK Mora tappar juniorvärldsmästare

/
  • Så här såg det ut 2008 då Stepan Kodeda hyllades av glada lagkamrater i IFK Mora OK efter tjeckens andra JVM-guld. Framöver kommer den 22-årige tjecken att tävla för finska MS Parma.  Foto: Jörgen Wåger

Annons

Kodeda har representerat IFK Mora OK under fem säsonger och den 22-årige tjecken har bland annat två sprintguld i JVM på sin meritlista, från 2007 och 2008.

Men nu har Kodeda beslutat sig för att lämna dalaklubben för finska MS Parma. Anledningen till bytet ska vara, enligt IFK Mora, att Stepan vill ha ett miljöombyte.

Mora hoppas ändå kunna ha ett starkare lag kommande säsong jämfört med det senaste året. Detta trots att klubben står inför en generationsväxling.

Vi kan också nämna att klubben tappar sin tränare Eva Jurenikova. Domnarvetlöparen vill satsa heltid på sin egen aktiva karriär mot kommande mästerskap.

Den 32-åriga Borlängeboende tjeckiskan blev av Skogssportens Gynnare utsedd till Årets tränare i svensk orientering 2009. Men framöver är det den egna karriären som går främst för Eva.

Annons