Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Idrottstränare misstänkt för misshandel av spelare

En idrottstränare i norra Dalarna är misstänkt för att ha slagit en tonårskille i sitt lag. Vid samma tillfälle ska han även ha druckit sig kraftigt berusad.
– Tränaren tappade fattningen helt, säger en vuxen med anknytning till laget. Tränaren är nu polisanmäld, misstänkt för misshandel.

Händelsen ska ha ägt rum efter en A-lagsmatch där ungdomarna var funktionärer. En man, med anknytning till ungdomslaget, berättar att tränaren och ledaren drack sig berusade under matchen, skrek åt spelarna. När de senare träffades på en fritidsgård efter matchen, ska tränaren ha slagit en av killarna.

Mannen, som DT talat med, ifrågasätter starkt om det är lämpligt att tränaren över huvud taget ska få ha med ungdomar att göra:

– Tränaren hade mer eller mindre supit sig redlös och när de kom till fritidsgården blev det ett stort tumult. Där klappade tränaren till en av killarna, berättar mannen, som själv har en roll i den aktuella klubben.

Mannen bevittnade inte själv händelsen utan fick höra talas om bråket av en av spelarna.

– När han kom hem den kvällen märkte vi att något inte var som det skulle. Min fru frågade vad som hänt? Han berättade då att killarna i laget hade blivit tillsagda att inte berätta för någon vad som hänt.

– Men jag förklarade för honom att sådana regler inte gäller för en minderårig, de har rätt att berätta för sina föräldrar eller andra vuxna.

Mannen fick även fick nys om ett "hemligt krismöte" dit föräldrarna inte var välkomna

– "Vi vuxna får alltså inte vara med?" frågade jag pojken. När han sa ja avrådde vi honom från att själv gå på mötet. Det har blivit en jäkla soppa som klubben nu försöker tysta ner.

Ordförande i klubben samt en av styrelseledamöterna bekräftar att tränaren och ledaren var berusade i hallen. Däremot dementerar de att någon blev slagen och de känner inte till någon polisanmälan.

– Tränaren har varit i hallen på sin fritid och betett sig olämpligt mot spelare. Klubben har vidtagit disciplinära åtgärder mot tränaren. Han har fått en skriftlig tillsägelse och ledaren har fått en muntlig varning, säger styrelseledamoten till DT.

Vad tycker ni om att en ungdomstränare uppträder berusad på en match?

– Det är inte optimalt. Det är olyckligt att det hänt och vi hoppas att det inte händer igen, säger ordföranden.

Styrelsen tänker ändå behålla tränaren.

– Vi har haft samtal med spelare och ledare i laget. Tränaren har bett om ursäkt. Och vi har fortsatt förtroende för honom. När han befann sig i hallen var det på sin fritid, det var utanför hans arbete.

Både tränaren och ledaren har visat stor ångerfullhet, säger styrelseledamoten, som även dementerar att saken "tystats ned".

– Föräldrarna har blivit underrättade.

Tränaren, som anklagas för misshandeln, nekar och säger att han inte känner till något om ett bråk.

Vi har uppgifter om att du slagit en kille i klubben, stämmer det?

– Det har jag inte gjort. Och jag känner inte till någon polisanmälan. Borde inte polisen ha ringt mig då?

Känner du till något om ett tumult i hallen eller på fritidsgården i samband med A-lagsmatchen?

– Nej, jag var där och flera av killarna var där. Inget har hänt, säger han.

Enligt uppgift har polisen inlett förundersökning och även varit på plats i hallen.