Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Idresystrar Årets nyföretagare

Systrarna Malin och Lotta Holmgren, Idre, har utsetts till Årets nyföretagare i Älvdalens kommun. På lördag får de sin utmärkelse på Företagsmässan.

Annons

Det var för två år sedan som de två systrarna tog över efter Rickard Wahlberg, som drivit Fjällposten i över 20 år.

Båda två är utbildade inom reklam och marknadsföring och har under många år arbetat med att locka besökare till Idre och Idrefjäll.

Sedan man över reklambladet Fjällposten har Lotta och Malin utvecklat företaget genom att i allt större utsträckning även erbjuda sina tjänster som reklambyrå och produktionsbyrå. Man trycker kuvert, broschyrer, visitkort, dekaler, banderoller samt gör även skyltar, affischer, stämplar och mycket mera.

– Vi försöker lösa det mesta som kunden önskar, säger de.

– Efter att under många år jobbat med att få människor att besöka området känns det nu extra kul att även kunna hjälpa övriga företag i området att göra sig mer synliga. Vi brinner båda för att försöka bidra till utvecklingen i hela området.

Utgivningen av Fjällposten har nu utökats till alla hushåll i Älvdalens kommun och Lofsdalen i Härjedalens kommun.

– Att nu blivit utsedd till Årets Nyföretagare känns oerhört roligt och inspirerande.

Älvdalens kommuns motivering till valet av Årets nyföretagare 2011 lyder:

"Systrarna har under två år på ett engagerat sätt utvecklat och utökat verksamheten till att innehålla förutom annonsbladet Fjällposten även en reklambyrå och produktionsbyrå. Företaget har en modern framtoning och ser nya möjligheter för en framtida expansion av tjänster i sin bransch. De har en hög servicenivå och sätter kunden i fokus på en marknad med stor potential i Älvdalens kommun."