Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Idrepass till alla älvdalsbor

Idre Fjäll och Fjätervålen har alltid varit generösa mot kommunens innevånare. Alla skolbarn upp till och med högstadiet erbjuds gratis säsongskort.
– Sedan får alla äldre köpa ett säsongskort som gäller för både Idre Fjäll och på Fjätervålen för 1210 kronor, säger Idre Fjälls VD John Lundmark.

Tidigare år har näringslivsidkare fått hämta ut ett fritt liftkort, men numera gäller samma regler för alla som är mantalsskrivna i kommunen.

– Vi ser det som mer rättvist att erbjuda samma säsongskort till alla som bor i kommunen, säger John Lundmark.

Det finns också skatteregler att ta hänsyn till när det gäller fria liftkort.

– Vi hoppas nu att många i kommunen tar chansen och utnyttjar möjligheten till att köpa Idrepasset för ett kraftigt subventionerat pris, säger Fjätervålens VD Fredrik Litzén.

– Vi är ju en privat anläggning där våra stugägare som också är delägare i anläggningen ser det som värdefullt att erbjuda kommuninnevånare den här möjligheten att köpa säsongskort. Sedan finns ju också möjligheten för skolor i kommunen att ha friluftsdagar utan att de behöver köpa liftkort, säger Fredrik.

Det innebär att alla som är mantalsskrivna i Älvdalens kommun kan köpa ett Idrepasset som gäller för Idre Fjäll och Fjätervålen för 1210 kronor, istället för det ordinarie priset 4910 kronor. Utan tvekan ett generöst erbjudande till alla som är skrivna i Älvdalens kommun och vill åka alpint. 1210 kronor för vuxen och grattis för barn