Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Idrekonferensen flyttas till Älvdalen

Det började som Sunnekonferensen 2002 för att sedan byta namn och plats till Idrekonferensen. Därefter har företagare och kommun samlats till en årlig tvådagarskonferens för att skapa samsyn och framåtanda för kommunen och dess företagare. När det nu drar ihop sig till årets Idrekonferens så flyttas den från Idre till Älvdalen och Hotell Älvdalen.

Annons

– Vi har gjort en överenskommelse mellan företagarföreningarna i norr och söder för att försöka variera lite grand av upplägget, säger Leo Persson, som företräder företagarna i Särna och Idre.

Tanken är att de två föreningarna ska få bättre kraft genom att arrangera vartannat år i norra kommundelen och vartannat år i Älvdalen.

– Förhoppningsvis ska det här vara ett bidrag för att visa att vi är en kommun och inte tre. Sedan är vår förhoppning att också kommunen ska lägga ner lite mer krut på konferenserna och inte bara åka snålskjutspå föreningarna, fortsätter Leo.

Samtidigt som Idre förlorar årets Idrekonferens så finns en möjlighet att den företagsmässa som ordnas vartannat år i Älvdalen nu ska kunna bli en årligen återkommande mässa som då skulle vandra mellan den norra och den södra kommundelen.

– Det finns ett sådant förslag, men inga beslut om en företagsmässa är ännu fattade, säger Leo Persson.

Årets Idrekonferens, som vänder sig till företagare, ungdomar, politiker och kommuntjänstemän, sker på hotell Älvdalen den 23-24 november. Medverkar gör bland andra landshövding Maria Norrfalk och Företagarnas VD Elisabet Thand Ringqvist som medverkande.