Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Idérika Malin vågar satsa

Vattnet blir sällan stillastående runt Malin Blomberg från Borlänge. Hon beskrivs som en idérik drömmare som ständigt lägger in nya järn i elden.
– Om det är något jag verkligen vill göra så försöker jag också genomföra det. Dessutom vill jag inte dö nyfiken, förklarar den nyblivna 30-åringen.

Malin Blomberg har redan hunnit bocka av en hel del på den egna "prova-på-listan", som t ex att vara caféägare.

– Jag och min yngre syster öppnade Blombergs Café i Borlänge centrum och det drev vi i tre års tid. Men det var tre tuffa år, inte minst då jag blev gravid och födde min dotter Tyra under tiden. Att både vara nybliven mamma och egenföretagare var inte alldeles lätt, berättar hon.

Trots att man gjorde noggranna marknadsundersökningar och gjorde vad man kunde för att hålla kostnader nere och intäkter uppe slutade det hela med förlust och caféet såldes.

– Vi ville verkligen skapa ett komplement till övriga caféer i centrum, men tyvärr höll det inte. Även om det blev en brakförlust så ångrar jag inte vad vi gjorde. Istället är jag glad över att vi verkligen vågade satsa och dessutom lärde jag mig mycket under de åren, säger hon.

Malin är äldst av fyra syskon och det är något hon menar har bidragit till hennes framåtanda.

– Är man äldst får man tidigt lära sig ta ansvar och hjälpa till där hemma. Det tror jag har bidragit till att forma mig till den person jag är i dag. Jag gillar att arbeta och har valt att se arbete som något kul. För mig känns det aldrig tungt att det är måndag, snarare tvärtom.

I dag är hon såväl evenemangsfixare och bloggare på egna hemsidan missdalarna.se och den 8 maj ligger hon bakom inspirationseventet "Framgång i livet" på Galaxen i Borlänge där bland andra Kristin Kaspersen medverkar som föreläsare.

– Vi tycker att det händer för lite i Borlänge och nu har vi fått hit flera riktigt bra föreläsare. Vi har tidigare arrangerat flera modeshower i såväl Galaxen och Kupolen som Borlänge centrum och nu har vi tagit upp lite av den tråden igen. Eventet den 8 maj kommer att fokusera på personlig utveckling och jag hoppas och tror att det ska intressera många.

Hennes bloggsida missdalarna.se har fokus mot mode, skönhet, personlig utveckling och hälsa, och den drar i stadig takt till sig allt fler besökare.

– Det har tagit lite tid att bygga upp den, men nu har jag börjar hitta formen och jag har drygt 17000 besökare varje månad och även om jag såklart siktar än högre är jag glad för det.

Malin sticker inte under stol med att en av hennes drivkrafter är pengar. Men det är heller inte den enda.

– Det är klart man vill tjäna pengar, så är det ju. Men samtidigt handlar det också om att förverkliga sig själv och utvecklas som människa samtidigt som man gör något man trivs med. Pengar är långt ifrån allt, slår hon fast.

I stället kretsar mycket av Malins liv kring familjen. Vänner har hon gott om med de närmaste och käraste återfinns på riktigt nära håll.

– Min egen dotter är såklart det bästa som någonsin hänt mig och i övrigt är vi en jättetajt familj som håller ihop i vått och torrt, det är dem jag umgås mest med faktiskt. Mamma, pappa, alla syskonen och min pojkvän har betytt oerhört mycket för mig då de ger mig energi i stället för att ta. Pappa är dessutom riktigt bra plank att bolla alla mina idéer mot, menar Malin som alltså har tankar och idéer för många år framåt.

– Om jag fortfarande tycker det är roligt så bloggar jag nog även om tio år. Samtidigt vill jag inte låsa mig vid något, utan vi får se vad som händer. Det viktiga är att jag trivs och känner att jag utvecklas, avslutar Malin Blomberg.