Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ida nöjd trea

SMK Hedemoras Ida Granegärd har kört säsongens två sista deltävlingar i Formula Basic.
Efter en tung helg i Norge som slutade med två brutna race, gick det något bättre i finalen på Kinnekulle Ring, där hon slutade sexa.

Annons

Finalen avgjordes över ett enda race. Ida fick en bra start från ruta tre och kom i väg som tvåa ut ur den första kurvan. För att nå en pallplats totalt var hon tvungen att komma före Linköpings Joakim Darbom i finalen. I ivern att hålla honom bakom sig gjorde hon ett misstag och tappade till en slutlig sjätteplats.

Ida trodde att hon hade missat pallplatsen, men när mästerskapet summerades var hon ändå trea. Ingen hade nämligen informerat om att de två sämsta resultaten under säsongen skulle räknas bort.

– Jag är väldigt nöjd med min första säsong, säger Ida som förutom tredjeplatsen i SSK-serien även slutade fyra i Factor X-Cup och femma i Norgeserien.

Hon har redan bestämt sig för att fortsätta i samma serie över nästa säsong.