Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ida Granegärd slog banrekord

Två andraplatser och banrekord blev facit för Ida Granegärd, Hedemora i Factor X cupens Formula Basic klass.
– Jag fattade inte varför folk stod och jublade när jag gick i mål, men så insåg jag att det var banrekord, säger Granegärd.

Annons

I tävlingens första heat på Kinnekulle, såg allt väldigt bra ut efter att Ida Granegärd tagit ledningen, men efter en för hård satsning i en kurva släppte fästet och bilen snodde 360 grader. Dock klarade hon att ta sig i mål som nummer två.

I det andra var blev det däremot en sämre start, men efter ännu en snurr på bilen – på exakt samma ställe, stod så Hedemoratjejen för en fenomenal upphämtning.

– Otroligt nog, så satsade jag för hårt och snurrade på samma ställe igen. Men sedan plockade jag placeringar och körde ikapp dem, en efter en.

Uppryckningen räckte till ännu en andraplats. Men det mest spektakulära fick vänta till målgången – där Granegärd själv, var den som var mest förvånad.

– Jag fattade inte varför folk stod och jublade så mycket när jag gick i mål. Jag var inte nöjd med bilen och det kändes inte alls bra under racet, men så kom min pappa vinkande och skrek att jag tagit banrekord med tre tiondelar under det sista varvet. Sedan blev det gratulationer från alla håll, förklarar Granegärd som härnäst åker vidare till Norge för två tävlingar.

Factor X cupen körs under sommaren i sju deltävlingar i både Sverige och Norge. Tre tävlingar återstår under 2012.