Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ibrahimovic hyllar publiken

Annons

Trots krånglande ljumskar och dåligt med matchträning fick Zlatan Ibrahmiovic hoppa in de sista 17 minuterna i EM-kvalet mot Island. Till publikens stora jubel.

Det var många som hade hoppats på att Ibrahimovic skulle starta matchen bredvid Marcus Allbäck. Men på grund av anfallarens krånglande ljumskar och matchoträning valde förbundskaptenerna att starta med Marcus Allbäck och Markus Rosenberg på topp. Tanken var att Ibrahimovic, precis som i mötet mot Danmark, inte skulle spela överhuvudtaget _ så länge Sverige inte hade resultatet med sig. Men trots att Sverige ledde med 5_0 och matchen var avgjord fick anfallaren komma in sista kvarten. Då hade publiken redan skanderat superstjärnans namn i flera minuter.

Och ljumskarna som hållit honom borta en längre tid kände han inte mycket av.

Interstjärnan försökte bjuda tillbaka till publiken med flera fina finter och klackar. Men målen överlämnade han denna kväll till anfallskollegan Marcus Allbäck som både öppnade och avslutade målskyttet. Det första slog han in redan efter 10 minuter och det andra, märkliga och omdiskuterade målet, i början av den andra halvleken.

Islänningarna såg ut att sluta spela när FCK-anfallaren plötsligt fick bollen.

TT

Mer läsning

Annons