Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ibrahimovic hoppas på snabb comeback

Annons

Ljumskoperationen sker omedelbart. Men hinner Zlatan Ibrahimovic blir frisk till EM-kvalen i juni?

Tidigare än så hoppas han själv.

I en intervju med den dagliga italienska sporttidningen La Gazzetta dello Sport, publicerad på tisdagen, bekräftar Zlatan Ibrahimovic att han omgående ska operera sin inflammerade högra ljumske.

2004 opererades vänster ljumske av två specialister på Rotterdams universitetssjukhus.

Ibrahimovic, då i Ajax, var nöjd med det ingreppet och vill att samma läkare tar sig an de besvär han en längre tid dragits med.

Han är också betydligt mer optimistisk än de läkare som de senaste dagarna generellt uttalat sig om hur lång tid rehabiliteringen kan ta.

Enligt Ibrahimovic är ljumskbevären inte lika allvarliga som 2004.

Inter, ligamästare i söndags, har chans att vinna den italienska dubbeln. Cupfinalen mot Roma spelas i två matcher. Att Ibrahimovic hinner bli återställd redan till den första på Olympiastadion i Rom den 9 maj är inte troligt. En comeback i returen hemma på San Siro den 17 maj är mer realistisk.

Men han säger också i intervjun:

Fotbollslandslagets läkare Anders Valentin sade i måndags till TT att "grovt räknat blir man borta i två till tre månader efter en ljumskoperation".

Har Valentin rätt är säsongen definitivt slut för Ibrahimovic och han missar då landslagets EM-kvalmatcher mot Danmark i Köpenhamn den 2 juni och mot Island på Råsunda den 6 juni.

I intervjun, den första efter ligaguldet, betonar Ibrahimovic att han lyft sig som spelare sedan han kom till Inter från Juventus i somras.

TT

Mer läsning

Annons