Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

IBF tappade ledning – igen

För andra hemmamatchen i rad tappade IBF Hedemora en ledning och förlorade i sudden death.
– Vi är för dåligt tränade. Hälften är i form och hälften ur form, säger tränaren Johan Morelius efter 4–5-förlusten mot Arvika.

I premiären var det ett annat Värmlandslag, Hagfors, som vände på tillställningen i Vasahallen och vann med 8–7. Den gången tappade IBF en tremålsledning.

Även matchen mot Arvika blev en svängig historia. IBF förlorade den första perioden med 2–0.

– Vi inledde sömnigt och energilöst, säger IBF-tränaren Jarmo Holmstedt.

Det blev bättre i den andra perioden som IBF vann med 3–0 och när sedan Rickard Hedlund gjorde 4–2 tidigt i den tredje perioden ljusnade det ytterligare för IBF.

– Sedan fick vi några jobbiga minuter med tre boxplay i rad, säger Holmstedt.

Arvika förmådde dock inte utnyttja något av sina powerplay mot ett starkt Hedemoraförsvar. Målen kom i stället efter 17.12 respektive 18.57 mot ett alltmer tröttkört hemmalag.

– Boxplayspelet tog hårt på krafterna, säger Holmstedt.

Med sex sekunder kvar av ordinarie tid drabbades Arvika av en utvisning. IBF fick ett läge på det efterföljande frislaget, men Arvikamålvakten räddade. Inte heller i förlängningen resulterade Hedemoras numerära överläge i något segermål. Tvåpoängaren gick i stället till Arvika som avgjorde efter drygt tre minuter.

– Riktigt surt. Vi hade ju flera chanser, säger Mattias Kokkonen, en av matchens främsta spelare.

Duktiga i hemmalaget var även målvakten Joakim Gruvsjö och tvåmålsskytten Rickard Hedlund.