Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

IBF Faluns succéhelg

De har dömts ut efter att ha tappat tre stjärnor.
Men här är IBF Faluns budskap till Innebandysverige.
– I slutspelet kan vad som helst hända, säger assisterande tränare Joachim Paulsen efter Tinget Cup i Sala.

Malin Dalbjer och Emma Lundmark la av, samtidigt som Sara Kristoffersson valde att skriva på för Kais Mora igen.

Tre blytunga slag för IBF Falun, som sågats av flera innebandyexperter inför säsongen 2012/2013.

– Det är mest medierna som dömt ut oss. Vi har varit totalt nederlagstippade där. Falun har tappat tre fantastiskt bra spelare, men istället har vi lyft upp unga spelare. Flera av de här har enorma ledaregenskaper och det är verkligen ett lag, säger Joachim Paulsen.

Helgens cup i Sala, där laget gick till final mot Rönnby (förlust, 5–8), skickade varningssignaler till dem som räknat bort laget.

– Vi vänder och vinner mot Sala (5–6) som spelar 80–talsinnebandy och backar hem. Sedan tar vi tag i taktpinnen direkt mot Huddinge (8–3) och för matchen från början till slut. De har fått något att fundera på inför premiären (26 september), säger Paulsen.

Falun gick till final mot Rönnby, men fick stryk med 8–5.

– Vi faller ifrån lite i det fysiska spelet. Flera av våra spelare kommer från division 1, och vi blir lite försiktiga. Vi har fått se vad vi behöver jobba på.

Något som imponerade var lagets powerplay.

IBF Falun fick spela en man mer fyra gånger i turneringen, fyra gånger låg bollen i nätet bakom motståndarmålvakten.

– Vi är hundraprocentiga i powerplay. Det är fantastiskt bra. Vi har tränat på det en enda gång, och ändå kan vi sätta upp riktigt klapp-klapp-spel.

Falun kom till spel med 14 spelare under helgen i Sala.

– Där måste jag tacka Karin (Torneklint, fystränare) Hon har gjort ett jättebra jobb med tjejerna. Vi orkar springa 60 minuter där ute utan problem.

Efter helgen i Sala är lagledningen övertygade:

– Vi blir inget bottenlag. Vi ska vara med högre upp i tabellen. I slutspelet kan vad som helst hända.

Två och en halv vecka återstår till seriepremiären.

– Nu ska vi träna, träna, och träna och finslipa detaljer. När det sedan är dags för premiär mot Huddinge ska de få en rejält jobbig match hos oss.