Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

IBF Falun tog historisk seger

Förlust åtta år i rad.
Men på det nionde försöket kunde IBF Falun äntligen bortabesegra Dalen.
– En mycket märklig match, konstaterar IBF-tränaren Andreas Lundmark efter segern med 7–6 efter förlängning.

Annons

Dalen på bortaplan har varit en omöjlig uppgift för IBF Falun ända sedan laget tog klivet upp i högsta serien 2004.

Åtta raka förluster – även om två av dem kommit efter förlängning – var dalalagets nattsvarta facit inför den här säsongen.

Men på söndagskvällen kom trendbrottet när Falun kunde vinna med 7–6 efter förlängning.

Segerskytt knappt tre minuter in i förlängningen, i spel fem mot tre, var den blivande VM-spelaren Rasmus Enström.

– Domarna går in och avgör matchen. Jag tycker att Dalen har en extrem fördel i domsluten i 60 minuter, sedan går domarna in och kompenserar oss i sudden death.

Falun var inte i underläge vid något tillfälle i matchen och halvvägs in på den andra perioden såg laget ut att gå mot en ganska bekväm seger, efter att ha gått från 1–1 till 4–1 inom loppet av två minuter 19 sekunder.

– Men vi var absolut inte värda 4–1 i det läget. Det var lite tillfällighetsmål vi fick där vi slängde in bolarna på mål och deras målvakt inte hade sin bästa dag.

Efter 1–4-målet bytte också Dalen målvakt, ut med Martin Rudeström och in med Fredrik Hörnkvist, och drygt sex minuter senare var ställningen 5–5.

Med drygt fyra minuter kvar av perioden åkte Falun på en dubbelutvisning, Adam Fernqvist för slag och andretränaren Rickard Hedlund för protest mot domslut, men laget klarade av att stå emot i tre mot fem-spelet.

– Det var nog precis vad vi behövde i det läget av matchen och i dag spelade vi bättre i boxplay än vi gjort tidigare.

– Falun har alltid haft svårt här uppe och vi är ganska nöjda med två poäng. Det kändes också ganska rättvist att vi till slut fick vinna matchen.