Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

IBF Falun har vänt minustrenden

1,3 miljoner back de senaste två åren.
Nu har IBF Falun vänt trenden.
På onsdagens årsmöte redovisades ett plusresultat på drygt 241 000 kronor.
– Vi har ridit ut den akuta krisen, konstaterar ordföranden, Klas Hedlund.

När förra årets årsmöte klubbades igen var det dystra miner i IBF Falun Elit.

Då hade man redovisat ett rejält minusresultat, för andra året i rad, och man hade ett underskott på drygt 1,4 miljoner.

Efter ett år av mycket slit har man nu dock lyckats vända trenden.

– Det har varit en tuff tid, men vi kände någonstans efter årsskiftet att vi började bli herre över agendan igen. Det har varit skönt, säger ordföranden, Klas Hedlund.

På årets årsmöte presenterades ett plusresultat på 241 231 kronor.

Vad har varit nyckeln?

– Först måste du få ett förtroende hos fordringsägarna och få igenom avbetalningsplaner, och sedan bedöma kassaflödena. Sedan är det ju stenhårt fokus på kostnadssidan och stämma av intäktssidan hela tiden.

Det har varit mycket jobb?

– Jag hade ett löfte när jag gick in i det här, att jag inte skulle sköta IBF Falun på dagarna, men som det var då var man i stort sett tvungen att jobba med föreningen på heltid under ett antal veckor, efter förra årsmötet.

Fortfarande har dock föreningen ett underskott på 1 172 905 kronor, och Hedlund konstaterar att läget fortfarande är jobbigt.

– Vi har ridit ut den akuta krisen, men vi har fortfarande en ansträngd likviditet, då vi har betalat av väldigt mycket skulder. Det måste till ytterligare åtgärder för att återställa kapitalet. Så det är fortsatt fokus, helt enkelt.

Vad är det för typ av åtgärder?

– Det vi har märkt nu är att vi har börjat kunna teckna tvåårsavtal med större sponsorer. Sedan är det att försöka få upp innebandyn mer, att få den att mogna. Egentligen handlar det om att bredda intäktssidan, mer än från bara sponsorer. Kanske bli bättre på nätverk och sådan grejer.

– På sikt har vi planer för hallen här också, men det gäller att få ett stabilt positivt kassaflöde. Men faktum är att den sista månaden här är första gången under min tid i styrelsen som vi kunnat börja titta på att förbättra arenan och ha idéer om vad vi ska göra framåt.

Hedlund blev alltså omvald som ordförande, men i övrigt blev det en del rotation på besättningen.

Johan Eriksson, Andreas Pernhall och Henrik Teledahl lämnar och ersätts av Anna Teledahl, Erika Ceder och Ellen Fridner.

– Det känns spännande och jag tycker att det är bra att vi får in kvinnor i styrelsen också. Vi skulle behöva ha in en profil till och det är någon som kan jobba med marknad. Men jag ser fram emot att arbeta med den nya styrelsen.